marți, 30 aprilie 2013

Ce este un SSD ?

Se stie ca domeniul serviciilor web pentru site-uri este mereu in continua evolutie si imbunatatire, iar cand vine vorba de securitate si viteza cu mult mai mare decat cea cu care am fost obisnuiti cand navigam pe internet, serviciile de publicare si promovare site-uri sunt primele care sunt update-tate.
In gazduirea web, site-urile sunt plasate efectiv pe un server pentru a fi vizibile pe internet, la cautarile cu ajutorul browserelor.
Gazduirea web este un serviciu indispensabil unei afaceri online, oferite de provideri care, daca se pretid de calitate, trebuie sa detina propriile servere pe care clientul le inchiriaza pentru o suma de bani, un anumit timp si alege un pachet de gazduire potrivit site-ului, oferit de hoster. Firma Claus Web detine 40 de servere proprii si si-a imbunatatit sistemul de stocare date prin inlocuirea traditionalelor HDD-uri (hard-disk-urilor) cu SSD-urile (Solid State Drive).
Discuri de 10 ori mai rapide atat la scriere cat si la citire date, sunt mult mai sigure si ofera economie de energie electrica, plus ca sunt mult mai eficiente datorita faptului ca nu au componente mecanice. Mediile de stocare SSD sunt utilizate din ce in ce mai mult de diferite medii de activitate datorita vitezei de tranzactionare a datelor, fiind privite ca pe o investitie pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu