vineri, 19 iulie 2013

Cand suntem in pericol sa ne pierdem datele site-ului de pe server...

Intregul business online, aplicatiile, widgeturile si pluginurile au nevoie fiecare in parte de protectie, de firewall si de monitorizare nonstop de catre furnizorul de hosting. Serverul pe care business-ul e gazduit joaca, iar, un rol esential in parcursul site-ului in mediul online. Cum singura metoda de siguranta este sa prevenim decat sa cautam leac, va punem la dispozitie cateva metode de a proteja intregul continut al site-ului, in functie de rolul sau.

Atunci cand un site afiseaza anumite informatii sau date intr-un mod unic, original, in functie de efectele vizibile prin intermediul scripturilor, acestea pot fi server-side, client-side sau ambele deodata, ajung sa fie afectate de virusi si clienti de tip spam care intra in sistem in procesul de schimb de date, trimitere si emitere, un functionalitatea serverului. Aplicatiile web se folosesc de scripturi pentru a fi introduse intr-un site si pentru a functiona, iar hackerii pot foarte usor sa utilizeze exploituri prin care sa patrunda pe server datorita unor portite de intrare neprotejate si atunci regretele sunt zadarnice. Exista firme care asigura firwall-uri, back-up sau alte forme de securitate, cum ar fi si http://www.clausweb.ro/. Depinde de fiecare webmaster ce cunostinte de web hosting si servere are pentru a sti ca securitatea este inainte de toate.

Cateva metode de protectie sunt: logarea in contul de hosting si in conturile clientilor pe site prin securizare. Adica, daca v-ati creat posibilitatea de accesare prin logare atunci datele si contul de hosting se pot proteja prin utilizarea SSL si a unei parole puternice, formata din mai multe tipuri de caractere, de obicei sa nu aiba nici un sens sau sa contina un cuvant din dictionar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu