luni, 1 iulie 2013

Cine stie de caderile masive din SERP, stie ce se intampla in Google

Inainte de toate trebuie sa stim ca algoritmii google si principiile dupa care el indexeaza site-uri web s-a cam schimbat, de fapt, destul de radical, ceea ce i-a derutat si dezamagit pe cei care detin business-uri online, plus ca si-ar fi dorit sa ramana pe pozitiile bune pentru totdeauna. Adevarul este ca, din contra, google este variabil.

In ultima vreme, google a inceput sa isi schimbe criteriile dupa care favorizeaza site-urile si indexarea lor motiv pentru care foarte multe dintre acestea au inceput sa alunece in jos, vertiginos. Multe site-uri care au avut pozitii inalte sau medii in SERP au luat-o la vale pe neasteptate. Google functioneaza dupa principiul stabil: calitate inainte de toate. Suna, probabil, prea comercial sau simplist, insa mesajul este cat se poate de prezent, de clar si de real. Multe pagini web au ajuns pe paginile cele din urma in lista rezultatelor sau au fost excluse total. Se pare ca noul val de principii si elemente pe care se pune accentul vor elimina foarte multe site-uri, iar rezultatele cautarilor dupa anumite cuvninte cheie, se vor reduce vizibil. Mesajul este foarte clar, se cauta calitate pe intreg web-site-ul, autoritate in google si cresterea PR-ului dupa criterii concise. Nu se mai accepta site-uri create superficial, prea optimizate numai pentru motor si fara atractivitate catre client. Oamenii cauta calitate, asa ca mediul online trebuie sa se mentina la inaltime si, in ziua de azi unde suntem bombardati de multe nonvalori si falsitati, internetul trebuie sa depuna eforturi pentru a separa originalul de plagiate.
- trebuie sa creem continut original, sustinut de imagini si redari video, cuvinte cheie plasate strategic, si nu multe, ca numar
-copiere sau inspiratie din alte site-uri nu se accepta, doar continut original expus intr-un mod cat mai unic
-updatarea si imbogatirea ori modificarea site-ului trebuie sa fie  realizat cu ajutorul postarilor regulate.
-se cere realizarea unor relatii cu firme din nisa sau comunittai care abordeaza subiectul sau domeniul in care activeaza
-trebuie facut seo onsite cat de mult posibil, e bine sa fi puse si metatagurile, chiar daca e posibil sa nu aiba acceasi importanta, aceste regulat

Se poate concluziona ca a face seo este complex si dificil, cere o munca de calitate constanta, singura conditie de pastrare a unei pozitii intr-un clasament pe google. Faa constanta, inobvativitate, unicitate si contributie, site-ul nu va fi pastrat sus.

2 comentarii:

  1. Bine că ne-am găsit că tot îmi propusesem eu să mai aflu câte ceva despre SEO, având în vedere că sunt cu totul neştiutoare. Eu nu respect aproape nimic din regulile acelea clasice despre denumirea siteului, metadescription şi nici fotografiile nu le denumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu postez intr-un ritm regulat pe blog, insa ne bucuram, reciproc :) Sunt informatii despre modul de redactare ale site-urilor, despre noutati din lumea retelelor sociale, dar mai ales despre tot ce tine de hosting si domenii web. Va mai astept cu interes printre articole, sper sa gasiti informatii de interes pentru dumneavoastra, de fiecare data. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere