joi, 12 iunie 2014

Ce inseamna IPv6 sau Internet Protocol versiunea 6

IPv6 este acronimul de la Internet Protocol versiunea imbunatatita - 6 care a aparut cu scopul de a inlocui  versiunea IP versiunea 4carw a functioneaza si acum ar care in timp va fi inclouita cu cea noua. Toate companiile din industria web hostingului adopta incet aceasta versiune de ip-uri pentru toate produsele si serviciile pe care le ofera.

IN SUA schimbarile in acest sens au avut loc chiar mai repede de lansarea oficiala, adica 6 iunie, aceasta continuand incet spre celelalte continente ale lumii. Marile firme, marile corporatii it, cum sunt, Bing, Google, YAhoo, Facebook au adaugat suport permanent pentru inlocuirea versiunii ip.

Intregul trafic online, de pe internet, este directionat de ipv4 si urmeaza sa fie prelueat de versiunea 6 prin care toti utilizatorii din lume vor primi noile ip-uri. Acest lucru inseamna ca sistemul de numerotare web va trece de la 32 de biti la 128 de biti deoarece acest sistem de numerotare web va ramane fara numere unice care trebuie atribuite utilizatorilor de servere dedicate si domenii web, in general. Schimbarea va dura cativa ani, timp in care toti internautii vor primi noile ip-uri. Beneficiuile acestor noi ip-uri vor oferi siguranta online si in conturi hosting mai ridicate, ofera intimitate si protectie la nivel de date si de criptare sporite, fata de versiunea care va fi incet lasata in urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu