vineri, 6 iunie 2014

Ce atac este cache poisoning si cu ce afecteaza conturile de utilizator hosting

Liderii industriei hosting si cei care detin monopolul in cautarile pe internet dupa anumite cuvinte cheie pun la punct, mereu, diverse metode prin care site-urile pe care le cautam sa fie gasite mai usor. Chiar daca nu stim exact ce adresa are un site dintr-un anumit domeniu, si cautam dupa cuvinte cheie, google a creat un sistem prin care cautarile care nu directioneaza spre site-uri legitime, uilizatorul sa nu dea accidental peste unul sau mai multe false.

Inca din anul 2009, google detine propriul dns-domain name system, adica propriul sistem de servere cu  nume de domenii din lume. Se numeste Public DNS. Interogarile dns sunt cu scopul de a traduce numele de domenii web in adrese ip, citite la randul lor de un browser, preferabil de toate browserele active pe internet si pe calculatoarele utilizatorilor din intreaga lume. Din ce in ce mai multe firme care ofera acces la internet, broadband si hosting utilizeaza DNS de la google, sistem care cripteaza cu chei publice si semnaturi digitale inregistrarile de domenii web pe dns. Acesta se numeste DNSSEC.

Sistemul public de colectare de domenii web de peste tot in lume raspunde la peste 130 miliarde de interogari de server de la 70 de milioane de adrese ip intr-o zi. DNSSEC incurajeaza multi proprietari de domenii sa isi faca semnaturi digitale, o parte dintre nivelurile superioare detin o semmnatura iar restul nu. Incet, se va implementa acest sistem de inregistrare domenii, iar serverele si site-urile din intreaga lume vor beneficia de mai multa protectie impotriva virusilor si a amenintarilor de pe internet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu