vineri, 28 martie 2014

Cum poti verifica din cPanel cat spatiu consumi cu site-ul gazduit

V-ati gazduit site-ul web la un furnizor de gazduire web si, poate, ati reusit sa progresati cu afacerea: trafic mare, clienti in crestere, site-ul se mareste si la fel si gama de servicii sau produse pe care le oferiti, daca e vorba de un business online. Sau adaugati pagini web noi la site si va ganditi ca veti avea nevoie d emai mult spatiu si memorie.

Un lucru pe care trebuie sa il stiti este ca nu exista conturi de hosting cu spatiu nelimitat pe server, orice server are un spartiu sau RAMI in cantitate mai mare sau mai mica, dar nu fara limita. Oricand aveti nevoie, providerul trebuie sa va ofere posibilitatea sa faceti asta. In mod normal cPanel-ul are optiunea in care puteti afla cat ati consumat din spatiu si memorie, cat mai aveti liber si cat ocupa fiecare fisier si director. Este un instrument foarte util pentru un webmaster si pentru host, deopotriva. La conturile hosting de pe servere dedicate, vps sau de tip semidedicat, asa cum avem si aici un exemplu: http://www.clausweb.ro/corporate.php, exista mai multe posibilitati de a verifica situatia spatiului, insa la conturile shared, indiferent cate site-uri exista, spatiul sau statusul memoriei pot fi verificate din cPanel.

Este util de stiut cat ocupa siteurile gazduite si daca va mai puteti deschide inca un site in acelasi cont de hosting sau trebuie sa alegeti un alt server sau cont. In folderul home se pot vedea toate fisierele pe care le contine contul respectiv, pot fi vazute apoi folderele acunse, se pot vedea bazele de date si cate sunt, iar apoi puteti observa ca sunt afisate toate directoarele din cont. La final este afisat consumul total si saptiul care mai este disponibil. Se poate face click pe oricare dintre directoare, acestea se deschid cu cadrul file manager unde se poate observa tot ce tine de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu