luni, 31 martie 2014

De ce un server virtual pentru clientii hosting?

De obicei, atunci cand ne hotaram sa optam pentru gazduire pe server vps, afacerea noastra a evoluat, isi poate crea mai multe pagini web la site, eventual niste subdomenii, are mai mult trafic si de extind pe un pachet mai mare pentru ca noile modificari au nevoie de spatiu unde sa fie plasate, de memorie pentru a stoca toate informatiile necesare si de posibilitatea unui trafic ridicat plus conexiuni concurente care sunt foarte frecvente si la scara mare.

Furnizorii de gazduire prezinta clientilor diverse si interesante oferte pe servere virtuale. Nu numai ca exista un avantaj financiar, nu sunt scumpe, dar ceea ce multi nu cunosc este faptul ca din punct de vedere tehnic ofera mai multe avantaje decat un spatiu partajat si, uneori, si decat un dedicat. Modul in care sunt administrate ofera sistemului si clientilor mai multe avantaje.

Serverul virtual, ale carui resurse le poate oferi un provider, asa cum este si in acest caz http://www.clausweb.ro/vps.php, este o masinarie care, fizic, nu exista. Mai multe vps-uri sunt, de fapt, prezente, pe un dedicat. O masinarie de servere vps este complexa, iar fiecare vps este independent unul fata de celalalt. Se poate cumpara cu un shared in care fiecare cont se afla pe acelasi server, mai multe site-uri se bucura de acelasi spatiu. Pe un vps amenintarile asupra sistemului de securitate sunt la fel de periculoase ca si pe unalt tip de gazduire, in schimb, pe un shared virusii si hackerii intra mai usor pentru ca o data infectata o parte, va fi cuprins intreg spatiul din cauza ca toate conturile shared sunt pe aceeasi arie de server.

Atunci cand se intampla ca un server virtual sa fie afectat de vreo defectiune de softuri instalate sau de setari specifice lui, este mai usor si mai rapid de solutionat decat alte tipuri de hosting, iar daca exista un back-up la zi, atunci incidentele coboara la o scara foarte mica. Avand preturi accesibile oricarui buget, un vps este alegerea potrivita pentru extindere de la un cont de gazduire partajat sau shared la unul mai avansat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu