vineri, 28 martie 2014

Cum procedam pentru a ne mari viteza de incarcare a site-ului dintr-un cont hosting

Pentru ca, deja, cu totii avem acces la internet si este parte din viata noastra, mai ales de cand il putem accesa de pe diferite gadget-uri, orice site cand este accesat trebuie sa se incarce rapid pentru a nu da impresia utilizatorului ca este neglijat sau ca reclamele despre un produs pe care il cauta, sunt in van.

Fie ca este vorba despre ceva ce un vizitator sau client cauta in mod expres, fie ca navigheaza la intamplare pe internet, atunci cand ajunge la site-ul dvs. si este nevoit sa stepte secunde in sir sau ajunge la sesiunea "expired", devine nemultumit si frustrat. A doua oara, mai mult ca sigur ca va avea grija de la cine utilizeaza produse sau servicii. Reputatia in motorul de cautare si printre clienti este dat, la primul pas, de viteza cu care este afisata pagina web a carei adresa este accesata.

Un cont de gazduire cumparat de la o firma specializata serioasa va poate scuti de probleme. Atentia sporita la serviciile oferite si modul in care sunt date este, iar, un criteriu de luat in seama cand deveniti client hosting, de inregistrare domenii web, design web etc. la o firma precum Claus Web, http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php, http://www.clausweb.ro/design-web.php, http://www.clausweb.ro/servicii-web.php. O firma de hosting locala este solutia perfecta pentru un site care se adreseaza unui anumit public, ca si zona geografica. Stim ca viteza lenta nu face casa buna cu nevoile clientului si atuncui trebuie sa ne punem pe imbunatatiri: scanarea site-ului de virusi, actiuni malware sau troieni care ameninta sau au patruns, deja in sistem, sau pe server; verificarea daca furnizorul ofera firewall la site-uri, servere si la porturile de acces la internet. Putem verifica memoria cache a browser-ului, fisierele tenporare salvate si care nu ne mai sunt de folos, e bine sa utilizam programe de arhivare si comprimare de fisiere-timpul de transmitere e mai mic si viteza mai eficienta, se pot dezactiva pluginurile pe care nu le utilizam sau aplicatiile outdated ori pe cele pe care nu le mai folosim.

Utilizarea memoriei cache pentru a nu face retururi frecvente de la calculatorul personal la serverul de la care se cer informatii, pentru orice nevoie de informatie sau resursa, dar asa cum aminteam mai sus, e bine ca memoria cache sa fie golita peridic manual sau prin setari automate, altfel consuma inutil latime de banda, iar site-ul isi incetineste viteza de incarcare. Optimizarea parti grafice de pe site este necesar pentru ca reduce dimensiunile imaginilor, cei care au un site pe wordpress isi instaleaza pluginurile de incarcare rapida a imaginilor o data cu site-ul. Codul paginii web si design-ul simplist dar profesionist atrage mai mult trafic care va putea fi suportat cu succes de server si de site.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu