vineri, 28 martie 2014

Cum se poate crea o retea de bloguri wordpress?

Se pare ca platforma open-source de blog hosting wordpress vine din nou cu solutii utile si foarte bine gandite pentru cei care au sau doresc sa isi deschida mai multe site-uri de tip blog. Cms-ul acesta se reinventeaza si creaza actiuni cat mai orientate spre ceea ce au nevoie proprietarii de site-uri si spre utilizarea lor rapida si simpla.

Daca nu ati mai auzit de retea de bloguri, nu trebuie decat sa vaganditi logic la o serie de bloguri care au ceva in comun, in acest caz. Adica, wordpress a lansat posibilitatea webmasterilor care doresc sa deschida mai multe site-uri pe wordpress, sa le administreze simultan. Lansarea, instalarea si utilizarea platformei este usoara pentru ca permite ca toate cele trei actiuni plus administrarea si intretinerea lor sa se faca pe rand, prin wordpress multisite. Acesta poate genera un numar nelimitat de site-uri conectate la site-ul principal.

Aceasta oportunitate poate fi privita si din perspectiva unui nou serviciu propriu de creare bloguri. Fiecare site din reteaua de bloguri poate fi un site din retea sau un simplu director sau folder, in functie de setari si scop. Ca administrator de site-uri, puteti crea teme, design, pluginuri, aplicatii in functie de ce doriti se obtineti de la site-ul respectiv. |Site-urile insele nu pot sa creeze ce doresc, insa ca  webmster, dumneavoastra aveti aceasta posibilitate. Ceea ce trebuie stiut in plus legat de acest program multisite este ca exista o singura baze de date cuprinzatoare pentru absolut toate site-urile la un loc, insa informatiile vor fi asezate ordonat in propriile tabele de baze de date, conforme fiecarui site in parte, plus fisierele specifice fiecarui site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu