vineri, 28 martie 2014

Virusi eliminati revin sa goleasca conturi bancare si isi fac aparitia pe facebook

Putem spune ca internetul este o marea favoare si o inovatie fara precedent pentru civilizatia umana, in privinta tehnologiei in scopul comunicarii din orice locatie de pe glob si nu numai, insa este si un mediu viral de dezvoltare de virusi, malware si actiuni hacking tot mai sofisticate nou aparute sau mai vechi, care au revenit sa compromita conturi de clienti hosting si utilizatori de internet.

Foarte multi utilizatrori de servicii hosting si proprietari de afaceri online detin si conturi de facebook personale sau pagini business ale site-ului. Acestea sunt verificate si actualizate cu diverse materiale zi de zi sau la o anumita perioada de timp. Chiar daca nu stiati sau nu ati fost niciodata, din fericire, tinta virusilor de pe facebook sau alte retele sociale, trebuie sa stiti ca acestia exista si, culmea, au revenit pe facebook. Este reteaua sociala cu cele mai multe accesari si conturi de utilizatori, se stie ca numarul tuilizatorilor au depasit un miliard. Tinta celor care construiesc malware este precisa si bine documentata. Programul malware care si refacut aparitia se numeste Zeus si se manifesta la nivel mondial, poate compromite orice server facebook. El actioneaza in combinatie cu e-mailurile false de tip phishing. Daca in casuta inbox a intrat un e-mail cu adresa si continut ciudat si este accesat, virusul nu se manifesta pana in momentul in care va logati in contul de internet banking. Acesta fura parolele conturilor si le goleste, inainte de asta solicitand prin diverse tertipuri, date personale cum ar fi cnp-ul. Unii sesizeaza inselatoria, insa altii nu. Prin aceasta maniera va numarati printre victimele acestor infractori cibernetici.

Malware-ul acesta, Zeus, este un tip de atac vechi de 6 ani. A atacat ani la rand diverse conturi de utilizatori web sau hosting si din luna februarie a acestui an acest virus si-a reinceput activitatea pe internet fiind destul de dificil de depistat si de oprit. Exista specialisti care au prezis o asa-numita revansa a malware-urilor vechi care au activat in trecut pe foarte multe site-uri cunsocute de comert online si nu numai, si care, acum, sunt mai puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu