luni, 12 mai 2014

Cum protejam un server hosting: ftp sau sftp?

In hosting se utilizeaza mai multe metode de protectie a contului si felului in care se face transfer de fisiere. Webmasterii trebuie sa utilizeze metode prin care se cripteaza datele in timpul transefrului in asa fel invcat, daca exista exact in acel moment un atac hacking informatia sa nu fie descifrata de atacator. In felul acesta datele sunt criptate, sub forma de combinatii de cifre si litere.

Atata timp cat informatiile primite si transmise de un server si un cont de hosting sunt protejate prin codarea lor sub forma criptarii, ajung de pe un server pe altul fara a risca sa fie descoperite. In cazul in care un infractor cibernetic incearca sa patrunda sau scaneaza un server ori un cont de hosting, ftp este cel care era obstacolul. Vulnerabilitatile din sistem sunt rapid exploatate de hackeri. Pana recent a fost considerata cea mai viabila si buna optiune de transfera date in siguranta. Totusi, nu este singura metoda sigura de transfer, mai exista sftp-ul si scp-ul.

Ambele metode de transmitere a datelor au la baza criptarea lor. Ftp permite circulatia datelor fara a fi codate, ocupa doar forma unui text simplu - plain text, iar cele de indentificate si autentificare trebuie sa fie foarte bine protejate pentru ca actiunile abuzive sa nu le cuprinda. Secure File Transfer Protocol si SCP sunt metodele de care oricine are cu adevarat nevoie atunci cand are un cont de hosting cu unul sau mai multe business-uri online gazduite.
Modul de trsnafer de date cu SSH-Secure Shell este optiunea pe care o puteti solicita de la un furnizor de hosting pentru ca atat datele de conectare cat si transferul de informatii sa se produca corespunzator, sa se poata realiza criptarea lor de orice tip de infrastrucura de servere apartinand providerilor. 

De obicei, se poate spune ca, deja, cam toti furnizorii de hosting ofera ssh si protectie prin secure shell. De obicei pe toate serverele virtuale si dedicate este prezent, totusi, unii sunt reticenti si ofera doar o varianta a acestuia si nu una completa si originala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu