marți, 6 mai 2014

Care este legatura dintre Search Engine Result Page si numele de domeniu web al unui site

Exista o relatie foarte apropiata intre cele doua, una foarte mare si in conexiune directa. Orice site este in legatura stransa, in permanenta, cu rezultatele cautarilor in serp, in motorul de cautare. Asadar, serp reprezinta rezultatele oferite de motorul de cautare in urma cautarii de catre utilizator, dupa un anumit cuvant cheie.

Un nume de domeniu web este format din numele propriu-zis, extensia si, eventual, un subdomeniu, dar acesta din urma este benevol. Un subdomeniu este utilizat, de obicei, in locul unui blog sau pentru a crea o viziune mai clara asupra unui site, pentru a oferi informatii suplimentare asupra unui produs, serviciu sau pentru orice este considerat important si necesita un spatiu pentru a-l descrie pe larg.

Numele de domeniu propriu-zis
Acesta consta din niste cuvinte cu inteles sau fara, insa specialistii recomanda ca numele sa fie un cuvant cheie, cunoscut sau unul care atesta clar tema site-ului. De obicei, cele mai multe nume de domenii sunt cuvantul cheie pe care internautii il cauta in motor. Pentru a obtine rezultate multumitoare in serp, este bine ca numele de domeniu cumparat sa fie un cuvant cheie in segmentul de piata in care urmeaza sa fie utilizat.

Extensia domeniului
Este ultima parte a unui nume de domeniu si este format din 3 sau din 2 litere si pot fi nationale-.ro, .ru, .hu, .ca, .us etc. aferente fiecarei tari sau universale sau internationale-.com, .eu, .net, .info, .org, .gov, .edu etc. Multi dintre specialisti stiu ca unele nume de domenii web cu anumite extensii sunt favorizate in locul in serp decat altele. Numele de domenii pot influenta pozitia in rezultatele date de motorul de cautare in urma unei cautari, in functie de nume si de extensia sa. Extensii precum: .info, .org, .net, .com sunt extensii si, alaturate unor nume de domenii, primesc pozitii favorite in serp fata de altele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu