marți, 8 iulie 2014

Care sunt avantajele si dezavantajele la updateurile automate ale wordpress-ului

Platforma de blogging si management de continut wordpress nu mai are nevoie de prezentare. Cu totii o cunoastem sau chiar o utilizam deja pe blogurile personale, de la serviciu sau pe site-urile pe care le detinem cu un anumit nume de domeniu. Ca webmasteri, probabil ar fi util sa stiti cateva avantaje si dezavantaje ale updateurilor automate ce survin la wordpress icepand cu versiune 3.7.

Dezvoltatorii acestui tip de blog hosting au implementat update-uri automate si silentioase pentru a promova si oferi un nivel mai ridicat de securitate si mai ales pentru a simplifica si grabi intreg procesul update. Avantajele update-urilor automate, cel putin o parte dintre acestea sunt resimtite si recunoscute de catre webmasterii care lucreaza cu wordpress. Totusi: wordpress-ul asigura mereu ce amai recenta versiune a sa si veti avea parte de cele mai noi stiri si elemente practice intr-un blog; in cazul mai multor site-uri wordpress detinute sistemul automat de update simplifica munca si eforturile pentru partea de mentenanta; realizarea automata a update-urilor faciliteaza securizarea in procent de aproape suta la suta a domeniilor web; plus, nu in ultimul rand, temele si pluginurile
se actualizeaza automat mereu.

Partea de dezavantaje cuprinde cateva elemente care trebuie avute in vedere atunci cand detinem deja sau dorim sa ne creem un site sau un domeniu web cumparat cu sistemul de management de continut de la wordpress. Trebuie sa stiti ca veti fi mereu conectat la cea mai recenta versiune wordpress, asta chiar daca doriti sau nu doriti. Imbunatatirea partii de protectie este obligatorie, astfel ca aceste update-uri automate reprezinta un nivele tot mai sigure de protectie a datelor de pe un site wordpress. Ceea ce trebuie sa mai stiti despre wordpress, si poate sa constitue un real dezavantaj, este ca nu pot fi realizate dezactivari de update-uri automate din Dashbord ci doar prin editarea fisierului wp-config.php.

Simplificarea si simplitatea utilizarii wordpress-ului a fost si este recunoscut de catre toti dezvoltatorii din intreaga lume, iar utilitatea la acest aspect este foarte mare. Aceste update-uri automate inclina balanta spre mai multe avantaje decat puncte slabe. Securitatea mereu sporita si facilul utilizarii platformei intrec micile neajunsuri ale wordpress-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu