marți, 1 iulie 2014

Cum se realizeaza un site in Virtualmin?

Ce este Virtualmin?
Este modul open source al Webminului, un cunoscut panou de control gratuit, open source si care adminitreaza diverse sisteme. Cu ajutoul sau se realizeaza site-uri, conturi de e-mail, domenii si multe altele care tin de industria hosting. Acesta este oferit clientilor atat sub forma gratuita dar si cu plata, in varianta comerciala.

Va prezentam pasii care trebuie parcursi pentru a intelege cu exactitate cum trebuie sa procedati pentru a va bucura de un nou site construit prin Virtualmin. Asadar, primul pas este logarea in Webmin. Apoi, mergeti la sectiunea Servers si apoi la Virtualmin Virtual Servers, dupa care dati click pe "add new virtual server, owned by ...", adica un nume de utilizator pe care puteti sa il alegeti din lista dropdown, dar nu este obligatoriu.

Urmatorul pas este introducerea numelui de domeniu web al site-ului si descrierea lui, urmate de tsterea parolei utilizatroului site-ului. Dupa aceasta, trebuie sa alegeti un plan de cont sau puteti lasa Default, in cazul in care nu au fost create planuri. Mai departe, trebuie sa alegeti caracteristicile dorite sa fie activate, asa cum este DNS zones sau webmin login dar nu numai. Trebuie apoi sa selectati interfata de retea, aspect foarte important care hotaraste daca site-ul se afla pe un ip de gazduire web shared sau pe unul dedicat. In cazul unui ip dedicat trebuie sa se ofere adresa ip aferenta. Un ultim pas este sa faceti niste setari avansate daca considerati ca este nevoie iar apoi dati click pe "create server" ca sa finalizati intregul proces Virtualmin.

Webmin-ul si Virtualmin-ul sunt procese gratuite, dezvoltate open-source, ceea ce inseamna ca  sunt potrivite pentru planuri de hosting pe server virtual - vps sau chiar pe unul dedicat. Daca nu va permiteti un buget care care sa acopere costurile ocazionate de un panou de control cu licenta, atunci
ideal este un panou de control open source, gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu