marți, 1 iulie 2014

Cum se propaga sau se updateaza nameserverele?

Intr-un cont de utilizator de servicii gazduire web se realizeaza foarte multe operatiuni, modificari si imbunatatiri, iar updateurile sunt vitale pentru functionarea optima a site-urilor si a serverelor hosting. Namserverele au nevoie, la randul lor, de update, atunci cand va mutati domeniile web la un alt furnizor de gazduire sau cand adaugati un nou domeniu in contul dumneavoastra de hosting.

Autoritatea rotld este singurul registrar de domenii .ro care asigura administrarea lor. Toate firmele de hosting care inregistreaza nume de domenii sunt reselleri ai rotld. Daca domeniul dumneavoastra este .ro, com.ro, org.ro updatarea nameserverelor  se face pe site-ul celor de la rotld. Dar, daca domeniul web provine din categoria tld-urilor, de genul .com, .net, .info, .eu etc., atunci updatarea se face pe site-ul registrarului la care a fost inregistrat domeniul acela. In cat timp are loc updatarea sau propagarea nameserverelor, propriu-zis, difera foarte mult de la o extensie la alta, de la o firma hosting la alta, de infrstructura si de tehnologia de marire a vitezei pentru propagare, pentru inregistrare domenii. Din moment ce un domeniu este national va fi mult mai greu de propagat namserverele sale decat unul care detine o extensie tld. Spre exemplu, domeniile cu extensiile .com, .net, .info etc. au nevoie de la 1-5 ore de propagare completa. In timp ce domeniile, toate din familia complexitatii de extensii, au nevoie intre 2 si 6 ore.

Nici o firma si nici un domeniu nu seamana cu altul din punct de vedere al compelxitatii, si atunci aceste cifre orientative sunt rasturnate de diverse situatii care apar la updatare a namserverelor. Pot aparea probleme la transferul domeniilor web pe serverele celuilalt provider sau pot aparea probleme atunci cand se creaza un nou domeniu web, iar cauzele pot fi dintre cele mai diverse si mai neprevazute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu