joi, 3 iulie 2014

Securitatea unui cont hosting cu HTaccces

Probabil v-ati intrebat ce este HTaccess si cu ce ajuta un site?! Ei bine, poate vi s-a intamplat sa doriti sa accesati vreo pagina web dintr-un site si sa va apara pe ecran o fereastra pop-up care sa afiseze cererea de a scrie un username si o parola. Aceasta fiind permisiunea de a putea accesa o anumita pagina sau sectiune din pagina.

Cu un astfel de mod de protectie a unui site sau a unei resurse de pe site, pot intampina multe site-uri utilizatorii care le acceseaza. Poate fi vorba de conditionarea intr-o astfel de maniera a unui fisier web, a unui director sau intreg site-ul. Daca nu cunoasteti acele detalii nu puteti intra pe site. Protectia este instalata la nivelul server-ului, iar cele care permit astfel de softuri sunt Apache. Incepatorii care au nevoie de ajutor pentru utilizarea si setarea unor module de securitate pot apela la HTaccess. E bine ca cei care doresc instalarea unei astfel de optiuni sa aiba cunostinte temeinice de programare. Nu este ceva usor de facut.

Atunci cand doriti sa protejati anumite parti dintr-un site, din diferite motive, puteti apela cu incredere la HTaccess: atunci cand utilizati un script care nu sunteti sigur ca este bine si sigur instalat, atunci cand sectiuni din site detin anumite documente sau fisiere care nu sunt destinate vizualizarii publice si atunci cand se lucreaza la o sectiune a site-ului web si nu se doreste a fi accesata pana cand nu este finalizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu