miercuri, 16 iulie 2014

Site-urile e-commrce sau magazinele online au nevoie de hosting dedicat?

Daca detineti un business online, un magazin e-commerce sau orice site care implica si tranzactii cu date sensibile si sume de bani, atunci, chiar daca aveti deja un pachet hosting achizitonat, ar fi bine sa il updatati cat mai repede posibil, daca e vorba de un shared. Aceasta este o optiune viabila pentru inceputurile unui site web, insa traficul este contorizat, spatiul este impartit cu alte sute de site-uri web iar oportunitatile de pe parcursul utilizarii cestui tip de hosting sunt inexistente.

Resursele oferite intr-un cont shared sunt limitate. Se poate face oricand un upgrade la pachet, la server, daca firma este intr-atat de flexibila si detine politici cat mai avantajoase clientului. Exista unele care nu ofera aceasta posibilitate si atunci, trebuie sa va mariti spatiul pe server prin trecerea la un server mai bun si mai mare. Pentru un site de tip magazin online un server dedicat este alegerea ideala.

Atunci  cand un site se extinde, adauga pagini web, continut, isi mareste spatiul de stocare, are nevoie de mai multa memorie si cunoaste o imbogatire insemnata de trafic, hosting-ul dedicat este foarte flexibil, un suport bun pentru planuri de viitor pe termen lung. Asadar, accesul root pe server este garantat. Puteti dispune de propriile alegeri pentru a utiliza si instala diverse software-uri si aplicatii, beneficiati de o rata de transfer mai buna iar latimea de banda nu este impartita cu nimeni. Pe shared, si latimea de banda este impartita cu alti utilizatori.

Trasaturile unui site profesionist mereu vor porni de la baza sa, adica de la firma care ofera gazduirea web. Firmele care pun la dispozitia clientilor optiunea costumizarii serverului sunt cele mai cautate. Flexibilitatea setarilor serverului nu sunt disponibile in cazul unui shared, puteti limita accesul la server foar la dvs. si puteti sa instalati dvs. un firewall de exemplu. Securitatea mult mai mare este un atribut al dedicatului, puteti configura serverul asa cum doriti si numai dumneavoastra detineti datele de acces la cuprinsul serverului. Ar trebui sa mai stiti ca spatiul de stocare este foarte cuprinzator, numai site-ul dumneavoastra este gazduit si dispuneti de resursele sale asa cum doriti. Spatiul este limitat numai de capacitatea hdd-ului sau al ssd-ului de a stoca date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu