sâmbătă, 12 aprilie 2014

Audio si Media streaming, servicii populare oferite de furnizorii de gazduire web

Exista nenumarate programe, la ora actuala, care sa ofere streaming audio si video (media) disponibile pe internet in mod gratuit sau oferite ca serviciu de catre furnizorii de gazduire web. Cu siguranta am urmarit diverse filmulete, am participat la comferinte video sau la webinarii care aveau ca suport o redare video care era prezentata cu ajutorul unui program de streaming.

Probabil ca ati mai auzit de acest termen dar nu stiati la ce se refera, desi zilnic, chiar, ati avut de-a face cu el. Termenul este unul tehnic si probabil v-ati obinsuit sa cautati programe de acest gen dupa formula "softuri de vizionare video sau audio". Asadar, toate programele si site-urile specializate pe redarea de filmulete, audio se numeste streaming. Aceste serviciu foarte popular este, de acum, oferit contracost, in mod profesionaist si de cei de la Claus Web: http://www.clausweb.ro/streaming.php. Ei utilizeaza tehnica SHOUTcast. La baza acesteia sta si pentru radiodifuziune, elementul MPEG3 Layer, arhicunoscut ca si MP3, care poate fi utilizat ca streamig audio, in mod eficient, in orice situatie live. Tehnologia Shoutcast Streaming este compatibila cu toate media player-ele disponibile astazi. Windows Media Services 9 Series Live Internet Broadcasting este o platforma practica si simpla, necostisitoare pentru difuzarea de continut de inalta calitate audio si video pe internet, la orice rata de biti. Trebuie doar sa trimiteti un flux decodificat, iar firma amintita mai sus il va transmite pe internet. Pe de alta parte, Windows Media Player 10, in tandem cu Windows Media Services 9 Series poate imbunatati mult fiabilitatea streaming-ului pentru utilizatorii dial-up. Se elimina practic intarzierile iritante si intreruperile la redarea de streaming a continutului digital media, audio sau video. Cand se transmite live pe Internet, toti utilizatorii finali vor avea o experienta de streaming video sau audio de inalta calitate, exact ca la televizor sau difuziune radio.
Practic, continutul media transmis utilizatorilor finali, publicul deci, sau toti internautii. Putem spune ca internetul a devenit o resursa indispensabila oamenilor si continua sa fie. Este nevoie de un furnizor de retea de internet, putem fi clienti un newsletter, comentarii la diverse artucole scrise online etc.

Mai exact, streaming-ul nu inseamna mesajul sau continutul media, ci maniera in care este transmis, adica soft-ul sau canalul, daca ne gandim ca este un mijloc de comunicare. Exista mai multe tipuri de streaming care nu stiam in intra in aceasta categorie si cu toii il cunoastem: streaming-ul nativ este radio-ul si canalele tv. Ei transmit, de obicei, in direct emisiuni si stiri pe baza diverselor evenimente din lume catre ascultatori si fani. Daca de zeci de ani utilizam aceste tipuri de streaming si pana acum obisnuiam sa le numim mijloace de comunicare, in zilele noastre media streaming-ul sau informatia distribuita online sau pe internet, a intrat, deja, foarte mult pe piata produselor de comunicare interumana. Firmele de hosting detin oferte de servicii si preturi la la softuri de streaming pentru transmisiuni live de pe internet care au nevoie, asa cum am mai amintit, de retele de internet de calitate la nivel global. Se pot vedea si asculta, live, prin programul Shout Cast diverse programe sau transmisii, fiind unul dintre cele mai utilizate si mai bune, oferite de firmele de gazduire. Ceea ce trebuie sa stie utilizatorii este ca aceste programe consuma cantitati mari de resurse, necesita configurarea unui cont de hosting mai special pentru a putea sustine scripturile si pluginurile care intra in componenta sa, iar costurile sunt mai mari fata de cele ale unui pachet de gazduire clasic.

Pe langa acestea, metodele non-streaming, distribuite prin diverse canale, in afara de internet, unde sau satelit sunt: cd-urile, mai demult erau dischetele, cartile, casetele audio, dvd-uri, presa, reviste. Mai mult, alte exemple media streaming sunt programele pentru ascultarea muzicii in format mp3-winamp, cel mai popular, de pe un site specializat in videoclipuri-youtube sau altele, care ofera diverse informatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu