marți, 15 aprilie 2014

Un eveniment nefericit in industria hosting din SUA

Stie toata lumea, la propriu despre existenta Biroului Federal de Investigatii din SUA sau de FBI. Se stie ca sunt un fel de DIICOT romanesc si monitorizeaza daca nu intreg continentul american, intreaga planeta chiar daca noi nu stim asta. Industria hosting este o ramura a it-ului care genereaza profituri inimaginabil de mari pentru comunitate si pentru toti cei care detin site-uri web.

Pentru milioanele de site-uri gazduire din intreaga lume este nevoie de sute de mii sau chiar milioane de servere pentru a le afisa pe internet. Ei bine acestea stocheaza datele a sute de milioane de site-uri web, iar institutia amintita mai sus a confiscat acum un an si ceva de zile, niste servere dintr-un datacenter care a dus la caderea in downtime a numeroase site-uri.

Acele servere confiscate au gazduit site-ul companiei Digital One, cu sediul in Elvetia, plus alte companii care au sediul in alte tari si ale caror site-uri web au fost suspendate pentru o perioada. Sigur, exista posibilitatea ca site-urile sa fie transferate.

Cei de la FBI vizau un client hosting cu site-ul pe acele servere, dar au declansat downtime pentru mai multe site-uri, ceea ce a declansat nemultumiri. Ei urmareau un grup de hackeri, dar au provocat o confuzie si nemultumire intre mai multi. Se pare ca site-ul grupului ar fi fost gazduit pe serverele firmei mai sus amintite, cu sediul in Elvetia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu