sâmbătă, 5 aprilie 2014

De ce rezultatele din google, serp, sunt mereu altele

Ca sa intelegem de ce rezultatele google pot sa difere de la un timp la altul, mai scurt sau mai lung, trebuie sa incercam sa intelegem cum functioneaza "paianjenul" si sa percepem motivul pentru care rezultatele google dupa o anumita cautare, in functie de un cuvant cheie, se schimba constant. Pare un proces complicat dar in realitate nu este!

Putem intelege de ce rezultatele cautarilor difera in functie de cuvantul cautarii, in functie de locatia persoanei adica de locatia geografica unde se alfa device-ul de pe care face search-ul, cum este folosit seo in site-uri si cum masinariile google actioneaza. Asadar pot exista schimbari mai mici sau mai mari in rezultateele google, site-urile asezate in serp in functie de anumiti factori. Astfel, schimabrile de pozitie in serp pot aparea de la o zi alta chiar, daca exista schimbari in bine in stategia seo a unui site sau in updatarea corecta si agreata de google.

Printre motivele principale se enumera: daca intelegem cum functioneaza seo in cazul oricarui site si in general pentru google, intelegem automat de ce rezultatele google pot fi diferite de la o zi la alta si de la un browser de pe un device la alt browser de pe alt device. Algoritmii dupa care google afiseaza site-urile se schimba periodic. Sigur ca se strecoara intre aceste site-uri din top, rezultate in prima pagina si unele spam, insa goole le detecteaza repede si le interzce sa mai ajunga pe web. E important sa stim faptul ca seo este constituit  pe baza unor cuvinte cheie corecte si de calitate, pe baza unui topic dintr-un articol sau pagina web. Ce este iar foarte interesant de tinut minte este ca, atunci cand efectuam niste cautari pe google si in acelasi timp suntem logati in contul google, browserul va oferi rezultate pe baza istoriei browsing din browserul folosit pana atunci si pe baza informatiilor din cont. Daca se fac cautari in google si cineva nu este logat in contul sau google si are o alta istorie de browser decat a ta, e foarte posibil ca rezultatele serp sa fie complet diferite de ale tale. Cu cat iti schimbi cautarile in browser si istoria cautarilor, cu atat si google va afisa rezultate in functie de trecutul de browser.

Se poate sa cautam in motor, dupa diverse cuvinte cheie si sa obtinem rezultate care nu au legatura cu istoria din browser, chiar daca sunteti logat in contul google, alegand optiunea din setarile browserului de a sterge istoria sau de a nu oferi rezultate, tinand cont de precedente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu