miercuri, 2 aprilie 2014

Ce alegem intre hosting local si cloud?

Raspunsul simplu este: depinde de tipul de site si de marimea lui. Orice site, complex, de dimensiuni mari sau unul mai mic, au nevoie de gazduire web pe servere specifice. Optiunea care vine in discutie, de cloud hosting, este foarte potrivita pentru a stoca date, de preferat multe. Un site de mici dimensiuni nu ar avea, in principiu, nevoie de prea mult spatiu de gazduire, stocare date si memorie. Un business, un magazin online are nevoie de un server de calitate, vps sau dedicat, de spatiu de gazduire suficient pentru a salva diverse elemente care apartin de site si ii implica pe clientii sai.

Atunci cand doriti sa va extindeti site-ul el devine mai complex, mai mare, cu mai multe pagini web, mai mult trafic si mai multi clienti veti vea nevoie de spatiu tot mai larg pentru diverse fisiere, foldere, date de la clienti, date personale ale lor cum ar fi cardurile de credit, operatiuni de plata online, alte date sensibile. Atunci cea mai buna optiune ar fi sa fie stocate offsite. Intr-un sistem cloud stocarea datelor cum ar fi cele de back-up si arhivare, spatiul este chiar nelimitat, putem spune, dar daca vine vorba de date sensibile sau cele de zi cu zi, s-ar putea sa riscati sa se piarda, sa nu fie in siguranta. Plasarea datelor in cloud este foarte utila atunci cand se urmareste economisirea de bani si cand e nevoie mare de spatiu atunci cand vrem sa salvam diverse elemente legate de site.

Continutul site-ului si alte informatii legate de domeniile web, cum ar fi cele cu extensia .com, http://www.clausweb.ro/domenii-com.php, este bine sa fie plasate in foldere de pe server, de pe calculatorul propriu. In cloud storage datele sunt foarte accesibil de stocat, plus ca infrastructura si tehnologia sunt la cel mai bun nivel. Merita incercata o ecperienta cloud pentru ca ofera mult mai multa libertate si flexibilitate clientilor firmelor de hosting care s-au alaturat in cloud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu