marți, 15 aprilie 2014

SSL, o noua metoda de securitate pentru site-urile de tipul e-commerce?

Nu mai este un tabu sau un lucru excentric faptul ca am ajuns sa facem cumparaturi online. Este mult mai usor, mai simplu si, uneori, mai rapid. Ofera clientului o anumita siguranta, dezavantajul este faptul ca nu vedem produsul live, inainte a-l cumpara. Oamenii au ocazia astfel, sa cumpere ori ceva ce nu exista in magazine ori ceva unic, sau pur si simplu site-ul online ofera servicii care pot fi vandute cel mai bine prin intermediul mediului virtual si un exemplu foarte bun este domeniul serviciilor de gazduire web.

Faptul ca multi proprietari de magazine online ar trebui sa acorde mai multa atentie securizarii site-urilor pe care le detin este data de ingrijorarea declarata a clientilor care se simt tot mai in nesiguranta, stiind ca magazinul le retine datele personale si de card, insa server-ul pe care sunt stocate acestea nu este securizat cum trebuie sau site-ul nu are soft-uri sau pluginuri de securitate care sa opreasca atacurile cibernetice. Nu este vorba despre un anumit pachet de gazduire sau de un anumit server pe care se afla site-ul, dedicat, vps sau un clasic hosting, ci de faptul ca site-ul trebuie sa detina un certificat de securitate de tip SSL. Acesta ofera un plus de siguranta tranzactiilor online si clientilor. Tehnica este criptarea informatiilor care circula intre server si clienti, protejand tranzactiile online. Un astfel de provider pentru securizare de acest gen sau o firma care ofera un astfel de serviciu este: http://www.clausweb.ro/certificate-SSL.php.

Cel mai bine se poate observa, fara a fi experti in criptare de date, faptul ca un site detine un certificat ssl dupa adresa lui web. Atunci cand aceasta incepe cu "https" si nu cu "http", inseamna ca datele clientilor circula in siguranta, fara pericole. Cine detine un magazin online, care proceseaza zilnic cel putin sute de carduri de credit, este obligat sa detina un SSL. Astfel, veti avea o afacere de succes, cu profit si multi clienti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu