marți, 15 aprilie 2014

De ce confisca microsoft servere si domenii web de la furnizori hosting americani

De foarte multe ori, in industria hosting, atunci cand apar probleme sonore in care sunt implicate nenumarate companii cunoscute, nu se precizeaza numele lor din mai multe motive. Totusi, stirea ca tocmai microsoft ar fi confiscat o serie de domenii web si servere hosting a fost una foarte impactanta. Se stie ca detine un prestigiu de neegalat pana acum, iar faptul ca s-a intamplat asa sau nu, nu inseamna altceva pentru gigant decat incasarea unor noi sume din reclamele pe seama stirii.

Microsoft nu dezvaluie numele companiilor hosting printre care a facut verificari. Atunci cand a mai intreprins astfel de razii, de confiscare de domenii web si elemente hardware, a avut un impact negativ asupra prestigiului acestora, asupra profitului lor, care ar fi itreprins diverse actiuni nelegitime. Dupa anumite investigatii, microsoft a primit autorizatia de a dezactiva servere de comanda si control plus vreo 800 de domenii web pentru ca activau ilegal. Atacurile cibernetice, furturi de identitate si fraude bancare au fost acuzatiile, bazate pe robotii care raspandeau spam pe internet. Identificarea computerelor si a persoanelor care au stat in spatele acestor operatiuni vor fi prinse si inchise. Botneturile celor de la Zeus, foarte cunoscuta grupare mafiota din mediul cibernetic, a spart numeroase conturi bancare de unde au sustras sute de mii de dolari. Au falimentat firme mijlocii sub pretextul cumparaturilor online.

Desi aceste descinderi, sa le numim, nu au eliminat atacurile brute force sau ddos in totalitate, mediul online a fost urmarit pentru astfel de practici, acoperite sub titlul unui furnizor hosting sau al unor nume de domenii web sau site-uri obscure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu