joi, 10 aprilie 2014

O agentie guvernamentala americana suspectata ca a spart contul de e-mail al fostului presedinte mexican

Se stie de mult timp ca guvernul american si institutiile americane comunica in secret cu statele lumii. Mai ales cu cele pe care, in mod oficial le considera  pline de imigranti si care ar atenta la pacea mondiala. In materie de comunicare online, servere de e-mailuri secrete apartinand diverselor institutii si oameni de stat la nivel mondial sunt monitorizate de catre serviciile secrete americane.

Spionajul cibernetic se pare ca este noul trend si, pe buna dreptate, noul mod de a cauta dovezi pentru diverse cauze. Servere secrete cu e-mailuri compromitatoare sau nu, au fost sparte de specialistii americani. Acestea au fost cele care gazduiau e-mailurile fostului presedinte mexican Felipe Calderon, care a fost la conducerea statului pana in 2012. Totusi, acestia au declarat ca nu este nimic in pericol sau grav pentru ca Mexicul a fost in stranse relatii cu SUA pe perioada conducerii acestui om si, atunci, se intelege ca relatiile dintre cele doua state au fost mai mult decat de prietenie.

Se pare ca serverul de hosting al presedintelui mexican a fost exploatat cu succes. Specialistii au stiut cum sa obtina informatiile necesare pentru a se asigura ca diverse date nu au fost "detonate" sau facute publice. Poate sunt mult prea sensibile si ar fi putut compromite pozitiile SUA cu privire la mai multe dileme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu