joi, 10 aprilie 2014

Mai mult de jumatate din device-urile de pe internet, inclusiv cele din hosting, trec prin serverele google

Deja se stie destul de bine faptul ca google este un mare monopolizator de device-uri de acces pe internet si de softuri pentru persoane fizice sau pentru companii. La ceea ce nu ne-am fi gandit niciodata, sau cel putin cei care nu au tangenta cu industria hosting zi de zi, este faptul ca majoritatea activitatii si a accesarilor de navigare pe web este realizata in jurul serverelor google.

Faptul ca google intrece cu mult notorietatea si capacitatea serverelor facebook, twitter sau altele, nu mai este ceva nesigur. Ci dimpotriva, in procent de 60%, mai ales firmele de hosting care isi au activitatea pe internet asa cum este si cazul Claus Web cu pachetele sa le de servicii web diverse, http://www.clausweb.ro/inregistrare-domenii.php sau http://www.clausweb.ro/corporate.php, dar si alte deviceuri care doresc conexiunea si activitatea pe internet, ajung sa treaca prin serverele celor de la google. Astfel acesta include traficul de pe browserele de internet, de pe smartphone-uri, computere, console de jocuri, inclusiv cele pe care le utilizati si dumneavoastra in momentul de fata. De multe ori cand accesati site-uri, o faceti prin mijlocirea serverelor lor.

Google, de-a lungul timpului s-a dezvoltat neincetat si s-a reinventat, a creat noi dispozitive pentru divere zone din it, a creat canale de comunicare si rivalizeaza cu firmele de e-mail hosting si cu cele de web-hosting. Daca ne gandim ca serviciul de cloud hosting oferit de google este foarte popular in lume, veti intelege de ce multe ramuri din zona serviciilor pentru site-uri web concureaza acerb cu gigantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu