joi, 3 aprilie 2014

Cloud shared hosting sau clasic shared hosting

In mod normal, un hosting shared este optiunea majoritatii celor care isi gazduiesc site-urile pe servere si sunt la inceput cu afacerea. Orice site ar fi, un blog, e-commerce, magazin online, site de prezentare, la un moment dat au nevoie de extindere, de spatiu, de memorie, procesor datorita traficului bogat si din necesitatea complexitatii serviciilor sau a produselor oferite.

Exista niste diferente intre cele doua tipuri de gazduire si hosting-ul clasic, insa in privinta cloud, clientii au mai multa libertate si flexibilitate, adica pot opta sa isi gazduiasca pe shared, site-ul, adica cu resurse limitate sau isi pot crea site-ul si tot ceea ce tine de el, iar in functie de resursele consumate, clientul plateste retelei de cloud. Asadar, hosting-ul individual, cum poate fi si acesta http://www.clausweb.ro/gazduire-business.php, se refera la servere individuale. Aici ne gandim automat la defectiuni fizice de hardware si softare, iar cand acestea intampina erori si probleme nu mai functioneaza serverul intreg, ceea ce este egal cu downtime. Acesta poate dura cateva ore, o zi sau mai multe zile. Chiar daca host-ul face tot posibilul sa micsoreze downtime-ul, intr-o chestiune grava, business-urile online pierd trafic si profit.

In constrast, cloud hosting fiind creat pe baza de tehnica virtuala, in cazul unor defectiuni comenzile si sarcinile unui server sunt preluate automat de alt server sau de reteaua cloud. Ea pune la dispozitia utilizatorilor, instant, resurse, si nu este nevoie de restartarea sistemului, a serverului. Intr-un sistem de gazduire cloud update-urile de securitate si ale programelor instalate cu care se opereaza se fac automat, fara restartare, fara metode greoaie de trecere a site-ului de pe un server pe altul, fara griji in privinta pierderilor, plus ca aici uptime-ul este garantat 100%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu