miercuri, 13 august 2014

Antivirus, antispam, firewall si multe altele. De ce avem nevoie de mai multe tipuri de protectie impotriva atacurilor distructive din mediul online?

Atunci cand ne dorim un plan de hosting potrivit pentru site-ul pe care il detinem, trebuie sa alegem pachetul cel mai aproape de nevoile site-ului. Resursele necesare oferite de un server de gazduire trebuie sa se potriveasca cu nevoia de ele a unui business online, blog, site de prezentare. Indiferent la ce nivel de complexitate este site-ul, fie ca are mai multe pagini web sau exista numai una cu putin continut sau poze, planul trebuie sa se incadreze in: hosting shared, vps sau pe server dedicat.

Poate ca mai ales cei care detin mai multe business-uri online sau site-uri e-commerce s-au intrebat mereu care sunt cele mai bune metode de protectie a contului hosting, care sunt alternative si care sunt cele fara de care un cont hosting nu ar putea exista in mediul serverelor. Pentru siguranta, un back-up la un server sau la baze de date ori numai la fisierele care se uploadeaza pentru a crea continutul pe site, sunt varinatele cele mai optime. Daca se face la intreg serverul si la bazele de date, atunci este cel mai bine, atat pentru proprietar cat si pentru firma de gazduire. Este necesar ca, dupa ce intreg site-ul are asigurare, in caz de probleme functionale hard sau soft, poate sa produca trafic si profit si dintr-un alt datacenter unde exista back-up-ul. Dar, mai profund, un server mai are nevoie de firewall-uri, softuri antivirus si platforme antispam.

Un firewall de tip soft sau hard, mai ales la serverele sau datacenterele mari unde acestea sunt sub forma unor dispozitive hard, electronice si care ofera protectie mai sigura. Firewall-urile de tip soft instalate se instaleaza la conexiunea cu bronadband-ul sau pe site. Ambele variante blocheaza sau opresc adrseele ip stranii care doresc sa interogheze serverul sau anumite informatii de pe site ori chiar de pe e-mail. Un antivirus este binevenit pentru instalare pe pc-ul de pe care se acceseaza contul hosting, ajuta la eliminarea troienilor si a malware-urilor care ameninta cu virusi si cu distrugerea sau contaminarea contului respectiv.

Spam-ul si virusii pot intra pe serverele de gazduire destul de usor daca se gaseste o portita vulnerabila spre exterior, adica spre mediul online. De aceea, cel mai potrivit este sa existe solutia generatoarelor de parole puternice instalate pe servere, combinate cu cele enumerate mai sus plus certificatul ssl care valoreaza foarte mult atunci cand negandim la multitudinea tranzactiilor onlien cu clientii si la pozitia din serp obtinuta, poate, foarte greu si cu multa munca la partea de seo. Sa nu mai vorbim de promovarea offsite si de intalnirile de business in care ai obtinut clienti in afara mediului internet si care au fost dificil de convins sa intre in business alaturi de tine in diverse proiecte demarate. Cred ca doar acest gand ar trebui sa miste un proprietar de site-uri sa isi verifice statusul protectiei site-ului si regularitatea cu care firma de hosting isi onoreaza obligatiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu