luni, 18 august 2014

Ce schimbari mai intreprinde Microsoft pentru cei care au ca default browserul Internet Explorer

Cu totii cunoastem Browserul Internet Explorer, primul utilizat cel putin aici in Romania o data cu efectul de uzualitate al internetului, cel despe care se creaza atat de multe glume, ironii si care provoaca zambete si rasete referitor la performanta si actiune interogare-raspuns atunci cand un utilizator il acceseaza pentru navigarea pe internet.

Cei de la Microsoft doresc sa faca schimbari radicale in ceea ce priveste versiunile sale de sisteme de operare si browser si vor sa ii "diciplineze" pe userii lor prin comunicatul care ii obliga pe acestia sa renunte la versiunile vechi a sistemelor de operare si browsere. Microsoft doreste si va implementa actiunea de a retrage suportul pentru variantele vechi ale browserului IE care vor fi inlocuite cu cele mai noi.

Peste cativa ani, Microsoft vrea sa updateze tehnica utilizata de multi useri in ce priveste IE si va oferi suport tehnic doare celor mai recente versiuni de IE carira le va updata protocoalele de securitate. Astfel, de aici rezulta ca, in concret: sistemul de operare Windoes Vista va putea utiliza numai browserul IE 9. Versiune precedenta de browser, 8, nu va mai fi valabila in planul de securizare cu noi update-uri de securitate. Astfel, W Vista va fi cel mai vechi sistem de operare care se va bucura de suport, iar compania va permite utilizarea doar a trei versiuni de browser IE. Astfel, va ramane in viata versiunea IE 9 care va putea fi utilizat pe OS-urile Vista si Windows Server 2008 SP2, Internet Explorer 10 pentru sistemul de operare Windows Server 2012 si, in sfarsit, IE 11 pentru versiunile de OS Windows 7; 8; 8.1.

De ce vrea microsoft sa renunte la versiunile vechi de browsere? Probabil toti am cautat explicatia sau cel putin am intuit-o ori, in cel mai bun caz, am avut o banuiala. Declaratia lor oficiala este ca it-ul fiind mereu in evolutie, dezvoltatorii web avand mereu nevoie de platforme si tool-uri updatate pentru munca lor, versiunile vechi nu au cum sa faca fata la cerintele mereu imbunatatite ale soft-urilor, scripturilor care au aparut noi de instalat prin browsere si in ele. Timpul pierdut si costurile suplimentare ocazionate de un soft vechi sau unul mult prea lent sunt niste aspetce pe care care industria intreaga, chiar si cea hosting, nu si le pot permite. Riscurile vechilor softuri, browserele in versiuni invechite prezinta probleme si pericole de securitate la tot pasul, iar in era aceasta in care atacurile de tot felul, de hacking, ddos in special pentru zona hosting, sunt din ce in ce mai acerbe, e nevoie de unelte puternice si performante de eliminare si depistare a lor. Un browser web pe cea mai actuala versiune suporta cele mai noi standarde si protocoale de securitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu