miercuri, 13 august 2014

Cum setam permisiunile de accesare ale fisierelor din contul de hosting

Atunci cand detinem mai multe domenii web de tip magazin online, e-commerce sau un business online sau daca dorim sa ne deschidem unul, primul gand ar trebui sa fie rezolvarea securitatii. 
Gasirea unei firme de hosting care ofera stabilitate si siguranta, updateaza cu fidelitate versiunile la diverse soft-uri si la servere pentru noile versiuni precum si flexibilitatea utilizarii diverselor metode securitate, ar trebui sa fie principalele preocupari. Dupa acestea se pot demara procesele de creare a site-ului, propriu-zise.

Website-urile, fata de orice alte elemente ale web-ului si hosting-ului, sunt mereu cele mai vulnerabile la atacurile cibernetice pentru ca sunt non-stop expuse. Clientii, bineinteles, nu au cum sa ajunga la business-uri decat prin site-uri, iar cea mai buna solutie este sa ne protejam continutul site-ului prin diferite metode alternative. Una dintre asa-zisele portite prin care un virus poate distruge un site, este sa patrunda la zona fisierelor site-ului iar daca reusesc sa le modifice atunci usor pot corupe si prelua un server dedicat. Cu cat permisiunile fisierelor sunt mai putine cu atat este mai bine pentru site. Cel mai normal este ca doar persoana care are voie sa patrunda la fisierele de continut ale site-ului sa aiba acces, numai administratorul de server dedicat sau de sistem de hosting sa aiba acces pe servere si nimeni altcineva.

Cateva masuri care pot fi luate sunt: niste scripturi bune care nu expun datele riscului. Trebuie sa aveti grija ce fel de scripturi instalati pe site-uri, unele malitioase va pot cere sa permiteti oricui sa modifice fisierele site-ului si sa poata fi scrise de oricine tocmai cu scopul de a functiona corect. Sfatul specialistilor este sa evitati scripturi obscure si sa cautati unele cunoscute, cu licenta si care arata in mod evident sa va abonati la noile versiuni imediat ce apar. O alta solutie ar fi sa sa testati, efectiv, permisiunile dela fisiere. Accesati browserul cu ajutorul caruia le veti efectua. Asa puteti vedea daca acestea sunt disponibile pe internet. Daca fisierele pot fi accesate si este vizibil ca pot fi modificate de oricine, sigur situatia nu va duce la ceva bun. De asemenea, depinde si ce tip de sistem de operare aveti instalat pe serverul de hosting: in Linux exista permisiuni specifice pentru proprietarii de fisiere, un grup de utilizatori sau orice webmasteri care au cel putin un domeniu web inregistrat si gazduit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu