marți, 19 august 2014

Ce au in comun metodele de securitate ale site-urilor si ale serverelor hosting

Sistemele sau industriile din care se compune intregul it utilizeaza diverse metode de protectie a dispozitivelor, a programerlor, a serverelor, a site-urilor, a creatiilor in materie de scripturi, widget-uri sau pluginuri, au nevoie sa fie stabile si protejate. Metodele prin care un calculator sau server, site sau clustere de servere se pot proteja de spam-uri si virusi se aseamana foarte bine.

In privinta site-urilor web gazduite si serverele puse la dispozitie clentilor pentru aceste servicii, pozitia metodelor de protectie impotriva intrusilor cibernetici este primordiala. Indiferent ca exista un business online mai mare sau mic, capitolul securizare este o dilema actuala. Firmele hosting trebuie sa ofere clientilor lor un nivel de securitate peste nivel mediu, pentru a castiga notorietate, cat mai multi clienti si trafic pe site. Pentru a se bucura de increderea clientilor, un provider hosting trebuie sa anticipeze faptul ca oamenii cauta un sistem in care sa isi incredinteze business-ul care sa aiba parte de un mediu impenetrabil virusilor, sa poata face cumparaturi online fara a-si face griji pentru datele personale pe care le tranzactioneaza. Este de ajuns sa stim ca in mediul online exista foarte multi hackeri si infracrtori cibernetici care scaneaza si cauta portite de intrare, brese de securitate neglijate sau nedepistate de specialistii insarcinati cu acestea. Urmaresc site-uri si servere, date financiare provenite de la acestea mai ales, pentru a produce pagube si a profita de fraudele pe care le comit.

Metodele de protectie comune site-urilor si serverelor hosting sunt parolele puternice la e-mailul de logare in contul hosting, la soft-urile instalate pe site-uri si in alte zone in care accesul exclusiv este permis numai proprietarului site-ului sau administratorului serverului. Nu ar trebui sa se ofere acces root la serverele vps si dedicate, pentru ca astfel si strainii pot patrunde pe servere si pot modifica anumite elemente ori pot distruge business-uri prin cateva click-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu