miercuri, 13 august 2014

Ce inseamna acronimul ASP in industria hosting

Industria hosting in special, dar it-ul in mod general sunt ambele foarte vaste iar pentru utilizarea usoara si operativa a unor elemente specifice, prescurtarea denumirilor lungi a devenit o obisnuinta. Acronimele, de multe ori, diferentiaza denumirile sau ajuta utilizatorul sa nu incurce versiuni sau cuvinte.

In cazul nostru, ASP-ul este Active Server Pages. Este un tip de tehnologie dezvoltata de Microsoft care, de cele mai multe ori, functioneaza pe servere cu sistem de operare windows. Aceasta este ca si limbajul php care poate fi utilizat si aplicat pe site-uri gazduite pe servere care au ca sistem de operare linux sau distributii de linux. Asp-ul si php-ul, de fapt, au rolul foarte important de a incorpora scripturi in pagini web html pentru a le dinamiza.

Asp-ul este un limbaj de programare ca si php-ul si ca si alte limbaje, interpretat de server inainte de a fi trimis catre browserul utilizatorului, existand extenii sub forma .asp. De obicei, serverele hosting care detin ca sistem de operare linux nu au configuratie si pentru asp, doar serverele pe care ruleaza windows vor avea configuratia standard pentru asp. Multi specialisti recomanda serverele cu distributii linux, fiind open-source cu limbaje si tehnologii gratuite, mult mai flexibile si mai calitative decat cele ca si windows. Serverele de gazduire care ruleaza sub linux sunt mai stabile si se poate utiliza oricand php pentru generarea dinamica de pagini web in html, decat servere windows care permit functionarea optima a unor tehnologii dezvoltate de ei, cum este si asp-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu