miercuri, 13 august 2014

Atacurile de tip ddos au actionat cu aproape 50% mai mult in toamna lui 2013

Genul de atacuri asupra serverelor hosting de tipul distrugerilor ddos s-au amplificat foarte mult anul trecut si anul acesta. Metodele de a trimite spam s-au diversificat foarte mult, metodele de preluare a controlului serverelor este tot mai subtil si mai bine pus la punct, iar metodele de securizare se inaspresc foarte mult, insa multi nu le updateaza la ultimele versiuni, iar asta supune sistemul la a fi contaminat si furat de datele confidentiale pe care le gazduieste.

S-au realizat niste studii legate de atacurile ddos asupra sistemelor de gazduire web de la diversi furnizori de servicii si rezultatele sunt destul de ingrijoratoare: cu aproape 50% fata de primavara acestui an si fata de anul trecut infectarile din cauza atacurilor ddos au crescut. Din acesta numar, 46% adica tot, in afara de cateva marje, au constat in suprafete mai mari de 1gb pe secunda, fata de anul trecut. A crescut fata de 2012 cu 13%. Este foarte mult, avand in vedere ca site-urile online sunt in pericol daca nu urmaresc pastrarea securitatii intacte. In acest tip de infectii intra interese politice, unele sponsorizate de state pentru a distruge alte state indirect si subtil, grupurile de crima organizata cibernetica si printre indivizii acestei societati, plus robotii de spam si generatoarele de emailuri phishing si spoofing.

Trebuie sa stie, in primul rand, furnizorii de servicii hosting si inregistrare domenii web faptul ca sunt, acum, mai mult decat oricand, expusi la maxim infractorilor online, hackerilor, fraudelor de conturi bancare si de tranzactii online cu datele personale si cu cardul de credit. Masurile ar trebui luate cat mai des, chiar daca constau si numai intr-o trecere in revista a posibilelor nereguli, preventia este de o mie de ori mai potrivita decat recuperarea datelor si a sumelor foarte mari de bani pierdute sau furate de rauvoitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu