luni, 18 august 2014

Cum securizam serverele hosting atunci cand facem tranzactii pe magazine online

Atunci cand facem cumparaturi online din magazine specifice, platforme e-commerce si alte tipuri de site-uri care ne solicita datele personale si conturile bancare, trebuie sa fim siguri ca site-ul ne pastreaza datele in siguranta, serverele sunt stabile iar hackerii atunci cand scaneaza serverul nu pot comite fraude prin care sa goleasca conturile cardurilor de credit.

Un site e-commerce detine un administrator care isi doreste sa aiba cat mai putine atacuri frauduloase si cat mai multe vanzari, un profit multumitor si trafic din plin. Pe de alta parte, aceste site-uri trebuie sa previna orice posibili virusi si roboti de spam sa ia controlul serverelor hosting. Daca softurile si dispozitivele hard de tip firewall blocheaza sau filtreaza ip-urile elemenetelor care doresc sa interogheze servere si sunt banuite ca ar fi spam, atunci verificarea adresei furnizate de un client al magazinului online va fi binevenita pentru ca astfel se corecteaza sau se verifica ce se stocheaza in baza de date.

Atunci cand efectuati tranzactii cu carduri de credit aveti dreptul, pentru o mai puternica protectie, sa cereti clientilor site-ului sa introduca si codul de securitate de pe spatele cardului. In plus, mai puteti apela la serviciile unor companii IT, si nu sunt putine, care creaza diverse softuri de protejare a unui site sau server de atacuri phishing, malware si alte ilegalitati. Aceste softuri previn efectiv atacul si coruperea serverelor.

Intotdeauna puteti face verificari manuale in privinta clientilor care acceseaza site-ul. Le puteti verifica datele printr-un simplu apel telefonic sau e-mail prin care le puteti solicita inca o data cateva date personale ca si masura de securitate impotriva robotilor si malware-urilor care ameninta un sistem e-commerce. Mai puteti sa va ganditi la provenienta unor date si clienti prin analiza ip-ului si tara de origine. Daca un magazin online este destinat exclusiv clientilor dintr-o tara, este putin probabil sa ai cumparatori din alta tara si mai ales dintr-un alt capat al globului. Poti bloca sau filtra adresa ip a userului nepermitandu-i sa acceseze facilitatile de pe site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu