miercuri, 13 august 2014

Ce termeni cu care vom opera gasim atunci cand ne-am gazduit un site web de tip e-commerce pe un server dedicat

Orice site de tip e-commerce contine mai multe parti, scripturi, operatiuni, module de securitate, modalitate de plata, tranzactii etc. si care primesc anumite denumiri in aceasta industrie. In functie de rolul lor si de modul in care sunt utilizate pe orice site de tip magazin online acestea sunt considerate cele mai importante pentru un business online cu trafic mare si clienti in numar tot mai mare.

Un business online de tipul unui magazin online de produse in diverse domenii sau unul de servicii, sunt gazduite pe servere dedicate datorita resurselor de care au nevoie. Daca totusi sunteti pentru prima data in fata unui astfel de site sau sunteti proprietar al acestuia puteti cunoaste termenii cei mai utilizati. Procesorul de plata sau procesator de card sau plati, este responsabilul cu tranzactiile dupa care trimite in sistem electronic comanda pentru a putea prelucra si procesa platile in continuare, fara un cont de comerciant. Altul este efectiv magazinul care vinde, acesta proceseaza informatiile cardurilor de credit si alte metode de plata, dupa care le transmite pe contul de comerciant al celui care cumpara. Sa nu uitam si partea de securitate si protectie a platilor online, a tranzactiilor si a site-urilor de tip e-commerce, certificatul de securitate verifica originalitatea conexiunii SSL prin citirea certificatului sau de autenticitate. Daca acesta este invalid se va afisa o eroare. Aceste certificate SSL se pot acxhizitiona, de obicei, de la firme de hosting care vand astfel de certificate sau de la alti furnizori autorizati.

Nu in ultimul rand, SSL-ul-Secure Socket Layer este protocolul pe care un site il va folosi pentru a cripta tranzactii online si pentru a le securiza. Orice site care detine un certificat SSL va instiinta utilzatorii site-ului prin prezenta unui lacat in zona adresei url a site-ului sau a paginii web accesate si la partea de inceput a adresei url va fi formularea https si nu doar http.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu