marți, 12 august 2014

Cum poate fi securizat un server dedicat

Orice proprietar de site-uri sau webmaster isi doreste sa isi mareasca business-ul online, sa ii creasca traficul si sa isi monetizeze afacerea cat mai eficient. Daca la achizitionarea unui pachet hosting a ales un shared, daca isi indeplineste visul, este nevoit sa isi faca un upgrade la server sau sa faca trecerea la un pachet hosting dedicat sau vps. Achizitonarea unui dedicat insa, inseamna plasarea site-ului intr-un mediu flexibil, independent, puternic si cu mult potential de investitie in toate resursele site-ului.

Eforturile firmelor serioase cu autoritate in industria web hosting isi updateaza periodic modulele de securitate pentru a contracara virusii si atacurile hacking asupra serverelor. Sigur ca exista si site-uri care au ajuns sa fie infectate si care au fost penalizate vizibil de motorul de cautare si de clientii care au rupt relatia de fidelitate cu site-ul respectiv atunci cand acesta devenit un element de raspandire de spam, iar clientii au fost afecatati financiar sau le-au fost furate ori publicate date confidentiale sau sensibile.

Exista mai multe tipuri de corupere a serverelor dedicate si cele mai frecvente sunt asa-numitele injectii xss, sql, atacuri brute-force sau ddos etc. Sunt numai cateva si cele mai frecvent intalnite in cazul serverelor dedicate. Trebuie sa ne gandim mai mult ca firma de hosting ca un server dedicat are nevoie de o forta mai mare de protectie, de firewall-uri in forma soft si hardware ca dispozitive electronice, de update-uri regulate de securitate, de schimbare a parolelor periodic, de a a garanta back-up pe alte servere etc.

Toate aceste tactici nu au decat scopul de a impiedica patrunderea  pe server a elementelor nocive,  de obtinerea de informatii personale ale clientilor, accesul la baze de date etc. Ce este important de retinut este ca firma de hosting sa fie una de incredere, serioasa si care practica preturi accesibile. Nu va aruncati cu capul inainte pentru o oferta care vi se pare atractiva la o prima privire. Nu va pripiti sa achizitionati un dedicat daca nu aveti un buget mai mare sau nu doriti un business veritabil care are nevoie de resurse din belsug.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu