marți, 19 august 2014

Ce este recomandabil intre: shared hosting si un server proprietate personala

Pentru site-uri pe care le detinem online sau carora, poate, dorim sa le schimbam provider-ul hosting, au nevoie de servere de calitate, care sa reactioneze rapid atunci cand sunt interogate, sa existe raspuns client-server de cateva secunde si nicidecum mai mult.

Unii dintre noi, in functie de domeniile pe care le detin sau in functie de planul de viitor pentru site, aleg un server proprietate personala cu care pot opera cu multa libertate sau cumpara unul, de obicei, mai exact un spatiu shared. Asadar, pot sa isi gazduiasca domeniile intr-un cont hosting shared sau intr-unul de server virtual, dedicat ca servere proprii.
In mod cat se poate de clar, shared hosting insemna ca site-ul va fi gazduit pe un server alaturi de alte situri. Toate acestea, impreuna, vor utiliza sau consuma resurele serverului si, in masura in care nici unul dintre domenii nu utilizeaza mai mult decat restul acele resurse alocate, adica sunt intr-un echilibru de consum, nu exista complicatii sau probleme.

Avantajele unui astfel de pachet de servicii este costul scazut. Platesti doar o sectiune din server, acest lucru pentru daca esti la inceput cu site-ul nu are rost sa cheltui sume pentru seervere proprii, daca inca nu ai cum sa acoperi evolutia site-ului. Partea mai putin placuta in cazul unui pachet shared este ca firma la care ai apelat pentru servicii web poate sa nu ofera calitate, atat la servere cat si la asistenta tehnica. Fiind servicii slabe, server-ul va fi des in stare downtime sau, daca site-ul tau are frecvente probleme hard sau soft, providerul de servicii iti va scoate site-ul de pe pozitia online si va fi in downtime pana cand remediezi situatia. O recomandare pe care au experimentat-o multi este cumpararea unui pachet shared hosting pentru orice tip de site de inceput, mai ales un blog, cu un euro gasesti web hosting de tip shared la firmele specializate.

Pe de alta parte, serverul proprietate personala, spre exemplu un dedicat, este al webmasterului de ale carei resurse dispune, dupa dorinta sa. Sigur ca acest lucru implica niste cunostinte in domeniul hosting-ului si al serverelor web, al site-urilor. In cazul unui server propriu, resursele alocate sunt oferite clientului cu cont hosting, in functie de pachete de gazduire web pe care le alege: platesti mai mult, dar ai resurse in cantitate mai mare pe care le gestionezi asa cum doresti.

Daca te gandesti serios sa achizitonezi un pachet de servicii gazduire web, e bine sa iti faci calcule despre ce stii tu ca ai avea nevoie, ce s-ar potrivi cel mai bine business-ului tau online. Daca la gazduirea shared setarile si soft-ul instalat pe server sunt administrate de compania care ofera gazduirea, tu ca webmaster va trebui sa te ocupi de sistemul de operare pe server, alte softuri, update-uri etc.

Atata timp cat te informezi in continuu, cat intrebi cunoscutii despre site-uri si domenii web, cat experimentezi singur tot ce tine de gazduirea site-urilor si nu numai, vei invata multe pe pielea ta si te vei bucura atat de trafic cat si de popularitate, audienta si multe altele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu