marți, 19 august 2014

De ce serverele virtuale private si dedicate au acces root la resursele lor si la panourile de control

Se stie ca in domeniu hosting, atunci cand un business online se extinde e nevoie de pachete hosting potrivite cu noile dimensiuni si cerinte ale unui site, indiferent de ce tip este. Scopul pentru care un business online a fost creat determina resursele necesare lui pentru a deservi clientii. Tipurile de hosting puse la dispozitie de firma care va va oferi serverul pentru publicarea in online trebuie sa aiba diverse pachete de hosting, atat in shared cat si pe dedicat si pe server virtual.

Independenta pe care un plan vps hosting sau un server dedicat le ofera nu se regaseste in cazul unuia shared. Aspectele comune si potentialul pe care il au ambele se regaseste cel mai bine in domeniile web gazduite la diverse firme de specialitate. Nu putem cadea in extreme si sa afirmam ca cele doua optiuni de gazduire nu detin anumite puncte slabe sau dezavantaje ori ca vehiculata nelimitare la resurse este garantata. Ideea de baza se afla in echilibru, si anume, ca un plan hosting  in cazul celor doua, ofera independenta si libertate extinsa, fata de un cont shared care nu permite administrarea resurselor dupa cum doreste clientul. Cel mai bun exemplu este ca un dedicat ofera, cel putin, cateva sute de GB spatiu de memorie, in timp ce un spatiu shared inseamna cu mult mai putin. In cazul vps lucrurile stau aproape asemanator.

Atata timp cat un spatiu de server se partajeaza cu mai multe conturi hosting si cu si mai numeroase nume de domenii web, nu exista posibilitatea logica a unui client de a dispune de resursele spatiului respectiv. Exponentul cel mai relevant pentru cele doua tipuri de hosting amintite este accesul root, adica cumpararea unei anumite cantitati de resurse de care sa dispui aproape dupa bunul plac. Sa iti organizezi resursele in functie de numarul domeniilor lor sau de complexitatea site-urilor de care dispui. Cu un buget mai mare te poti bucura de toate site-urile tale fara a avea de a face cu virusi sau malware in acelasi spatiu. Accesul deplin asupra serverului pe vps inseamna ca iti poti crea domenii web si gazdui aplicatii, widget-uri si continut plus ca puteti naviga pe internet prin intermediului serverului.

Diferentele majore dintre cele doua device-uri este ca vps-ul consuma foarte rapid si in cantitati mari resursele alocate, in timp ce un dedicat ofera echilibru iar spatiul sau memoria nu se epuizeaza rapid datorita tehnologiei specifice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu