luni, 18 august 2014

Gigant IT gazduieste site-uri malware in numar foarte mare

Specialistii IT in cadrul protocoalelor de securitate sustin ca Amazon gazduieste cel mai ridicat numar de site-uri malware. Cum este posibil acest lucru? Un studiu al specialistilor in domeniu au realizat un top al firmelor straine cele mai mari are gazduiesc site-uri cu infleunta negativa in mediul online.

Un procent de aproape jumatate din site-urile straine gazduite de Amazon au fost malware, daca va puteti imagina ce inseamna acest lucru, iar cu trecerea timpului, azi in 2014 procentul a crescut. Cei care au realizat sondajul spun ca cresterea este de 16 la suta. Astfel, Amazon este firma cu cele mai multe site-uri daunatoare, dupa care urmeaza o firma europeana de hosting in procent de 13 la suta din site-urile gazduite, si apoi firma Akamai, cu un procent de 12 la suta. In acest sondaj sau top intra si alte firme cunoscute, cum sunt: google, godaddy cloudflare etc.

Daca e sa privin problema din alt unghi, adica locatiile lor geografice, putem spune cu usurinta ca SUa este statul care gazduieste cele mai multe site-uri malware. Deci sursa de atacuri stim, de fapt, de unde provine. Procentajul de site-uri gazduite in SUA a crscut foarte mult. Totusi, nu departe de ea, apar tarile occidental-europene Franta, Germania si China un stat asiatic foarte puternic din punct de vedere al tehnologiei in general, dar al IT-ului in special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu